Οικογενειακή Ποδηλατάδα

Posted by Digital 05/10/2020 2 Comment(s)

Οικογενειακή Ποδηλατάδα

Κάθε φορά που κάνετε μια βόλτα, στόχος σας θα πρέπει να είναι το παιδί να ανυπομονεί για την επόμενη βόλτα του. Στόχος δεν είναι η απόσταση, η ταχύτητα, η αντοχή ή η τέλεια τεχνική. Ο στόχος είναι ο ποιοτικός χρόνος, η αθλητική διαπαιδαγώγηση αλλά και η διασκέδαση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει συχνές στάσεις για ξεκούρασηκαι σνακ.
 

Ποια είναι, λοιπόν, είναι τα απαραίτητα για μια διασκεδαστική βόλτα με το ποδήλατο;
Για πολλά παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, μόνο και μόνο η ιδέα της βόλτας με το ποδήλατο είναι διασκεδαστική. Για τα μικρότερα παιδιά που μόλις ξεκινούν, είναι αναμενόμενο πως χρειάζεται κάποια προετοιμασία.

Επιλογή εδάφους για πρωτάρηδες: Ξεκινήστε την βόλτα σας κάπου όπου το παιδί θα νιώθει άνετα, πιθανότατα σε επίπεδο έδαφος, σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι, μακριά από την κίνηση. Μετά από λίγο καιρό, αφότου συνηθίσει, μπορείτε να αυξήσετε την απόσταση και να εξερευνήσετε τα λιθόστρωτα μονοπάτια.Είναι σημαντικό να είναι ήσυχα για να μην αποσπάται η προσοχή του.
Ξεκούραση: Το προηγούμενο βράδυ θα πρέπει να είστε ξεκούραστοι και θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένα καλό γεύμα περίπου μία ώρα πριν ξεκινήσετε.Έτσι, θα έχει αντοχές και ενέργεια!
Κράνος: Το κράνος στο ποδήλατο είναι υποχρεωτικό. Θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα και να μην ταλαντεύεται. Πρέπει να κάθεται χαμηλά στο μέτωπο, περίπου 1-2 εκατοστά πάνω από το φρύδι. Οι πλευρικοί ιμάντες πρέπει να σχηματίζουν V κάτω από κάθε αυτί, και ο ιμάντας στο πηγούνι να είναι άνετος, αφήνοντάς το ελεύθερο για 1-2 δάχτυλα. Προκειμένου να ελέξγετε αν έχει τοποθετηθεί σωστά, μπορείτε να ζητήστε από το παιδί σας να ανοίξει το στόμα του. Το κράνος θα πρέπει να τραβηχτεί προς τα κάτω. Να είστε σίγουροι πως αν φοράτε κράνος κι εσείς, τότε τα παιδιά θα συνηθίσουν αυτήν την εικόνα και θα υιοθετήσουν σωστή οδηγική συμπεριφορά.


Ύψος σέλας: Τα παιδιά είναι λογικό να θέλουν να έχουν την σέλα τους χαμηλά κατά την εκκίνηση, αλλά βεβαιωθείτε ότι το πόδι τους τεντώνεται πλήρως, ώστε να μπορεί να δώσει ώθηση στο πετάλι.
Ένδυση: Το ιδανικό θα ήταν τα παιδιά να φορούν αρκετά ρούχα, ώστε να μπορούν να βγάλουν εύκολα μια μπλούζα εάν ζεσταθούν πολύ ή να προσθέσουν ένα αδιάβροχο αν χρειαστεί. Φυσικά, θα πρέπει να φορούν αθλητικά για να μην τραμαυτιστούν.

Έλεγχος: Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο τελευταίος έλεγχος του ποδηλάτου. Βεβαιωθείτε πως τα ελαστικά έχουν την κατάλληλη πίεση, τα φρένα είναι αποδοτικά και η αλυσίδα έχει λιπαντικό για να λειτουργεί σωστά.

Θέλουμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφάλεια και να περνούν καλά. Επιβραβεύστέ τα, ακολουθήστε τους ρυθμούς τους και δώστε τους κίνητρο για να ακολουθήσουν με χαρά και την επόμενη φορά!