5+1 συμβουλές για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου

Posted by Digital 30/09/2021 0 Comment(s)

 

Ας μάθουμε κάποιες βασικές πληροφορίες για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

 

Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ένα συμβατικό ποδήλατο που διαθέτει μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα. Ο τελευταίος προσφέρει επιπλέον δύναμη στα πιο δύσκολα σημεία, όπως τις ανηφόρες ή όταν πρέπει να μεταφερθεί επιπλέον βάρος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συμβατικό εφόσον δεν χρησιμοποιηθεί η υποβοήθηση. Διαθέτει ταχύτητες και φρένα, όπως κάθε άλλο ποδήλατο.

 

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στη νομοθεσία;

 

Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν μπορούν να ξεπεράσουν από την κατασκευή τους τα 25 χλμ/ώρα, αλλά ουτε να διαθέτουν γκάζι (περιστροφικό μοχλό). Για την οδήγησή τους δεν απαιτείται η κατοχή άδειας οδήγησης, ασφάλεια ή πινακίδες. Επίσης, η ισχύς δεν μπορεί να ξεπερνά τα 250kw.

 

Πώς θα διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς:

 

Δείτε τις ανάγκες σας

Η απόκτηση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου θα αλλάξει σίγουρα την ποιότητα της καθημερινότητάς σας προς το καλύτερο. Όμως, η απόκτησή του μπορεί να σας κοστίσει αρκετά παραπάνω από ό,τι αν επιλέγατε ένα συμβατικό. Σκεφτείτε τους λόγους που το χρειάζεστε και αποφασίστε ποιο θα είναι το budget που θα διαθέσετε. Βέβαια, οι κρατικοί φορείς ευνοεί τέτοιου είδους κινήσεις προσφέροντας επιδοτήσεις για την απόκτησή τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες στη σχετική σελίδα ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ.

 

Μάθετε για όλους τους τύπους ηλεκτρικών ποδηλάτων

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες e-ποδηλάτων. Ας δούμε μερικές βασικές. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης είναι ιδανικά για τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως για τη δουλειά, τα ψώνια ή τη βόλτα. Άλλη μια κατηγορία είναι τα σπαστά, τα οποία διευκολύνουν κατά τη μεταφορά τους στο μετρό ή σε κάποια εκδρομή κατά την τοποθέτηση στο αυτοκίνητο. Τα cargo είναι ιδανικά για τη μεταφορά φορτίων σε μικρές διαδρομές σε ομαλούς δρόμους. Αν πάλι θέλετε να κάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας βόλτες με αυτό στο βουνό υπάρχει ειδική κατηγορία, ιδανική για τις διαδρομές αυτές.

 

Αποκτήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Φροντίστε να το ενισχύσετε με:

  • Ένα ποδηλατικό jacket
  • Προειδοποιητική σήμανση στο πίσω μέρος του
  • Καθρέφτη ορατότητας

 

Κάντε μια δοκιμή πριν την αγορά σας!

Επιλέξτε και εσείς την πράσινη επιλογή του ηλεκτρικού ποδήλατου. Για περισσότερες πληροφορίες και επιλογές μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας ή το φυσικό κατάστημα.

 

Λιοσίων 189 & Αγ. Μελετίου, 10445 Αθήνα

250μ. από τον σταθμό "Αττική"

 

Πηγές:

https://www.montaguebikes.com/folding-bikes-blog/2018/03/electric-bicycle-types-explained/

https://www.bikeradar.com/advice/buyers-guides/best-electric-bikes/

https://www.energuide.be/en/questions-answers/how-to-choose-the-right-electric-bike/1211/