Παιδικό ποδήλατο: Ποιοι οι τύποι και πώς να επιλέξετε!

Posted by Digital 27/08/2021 0 Comment(s)

 

Το ποδήλατο ίσως είναι το πρώτο μεγάλο δώρο που θα εκστασιάσει το μικρό σας! Άκρως συνδυασμένο με την περιπέτεια, την διασκέδαση και το παιχνίδι, το ποδήλατο που θα του πάρετε δώρο είναι πολύ σημαντικό να πληροί κάποιες προδιαγραφές. Μάθετε κάποια βασικά χαρακτηριστικά για να αποφασίσετε με περισσότερη σιγουρία.

 

Μέγεθος ποδηλάτου

Το μέγεθος των ποδηλάτων υπολογίζεται βάσει της διάστασης του τροχού.  Η δοκιμή του ποδηλάτου από το παιδί ωστόσο θα δώσει την απάντηση για το ποιο είναι το κατάλληλο. Διαπιστώστε αν το παιδί στέκεται πάνω στο ποδήλατο με τα πόδια του να ακουμπούν στο έδαφος. Μην πέσετε στην παγίδα να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο ποδήλατο με την λογική να το έχει το παιδί και όταν μεγαλώσει καθώς μπορεί εν τέλει να αποδειχθεί επικίνδυνο.

 

Ισορροπίας

Πολύ απλή μορφή ποδηλάτου που διαθέτει μόνο τροχούς και σκελετό (δείτε εδώ). Για τα παιδιά 2-4 ετών είναι ένα απαραίτητο εργαλείο εκμάθησης της ισορροπίας με την μετάβαση σε κανονικό ποδήλατο να είναι ευκολότερη.

 

Ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες

Τα ποδήλατα αυτά είναι το σκαλί για να μεταβεί το παιδί σε ποδήλατο με δύο ρόδες. Διαθέτουν μονή ταχύτητα, ρυθμιζόμενη σέλα και τιμόνι και είναι από τα πιο δημοφιλή στις μικρές ηλικίες.

 

Παιδικά ποδήλατα BMX

Ένα παιδικό ποδήλατο BMX προσφέρει στο παιδί ευχάριστες βόλτες στην πόλη, αλλά τη δυνατότητα να κάνει κόλπα στα πάρκα. Ο σκελετός του είναι ελαφρύς και τα παιδιά το λατρεύουν. 

 

Παιδικά ποδήλατα βουνού

Τα παιδικά mountain bike διαφέρουν σε λίγα χαρακτηριστικά από τα αντίστοιχα των ενηλίκων. Με εξαρτήματα πιο απλά και συστήματα απορρόφησης κραδασμών, τα παιδιά ηλικίας 10-13 ετών μπορούν να τα οδηγήσουν με ασφάλεια, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Tip: Αν το παιδί βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγέθη, θα πρέπει να δούμε και το μέγεθος του σκελετού, καθώς αυτό διαφέρει ανάμεσα στα μοντέλα. Εκτός από το μέγεθος των τροχών λοιπόν, να έχετε και αυτό υπόψη σας!