Μένεις Αθήνα; Αυτά είναι τα μέρη που μπορείς να ευχαριστηθείς με το ποδήλατο

Posted by Digital 12/08/2021 0 Comment(s)

To ποδήλατο είναι τρόπος ζωής για πολλούς συμπολίτες μας. Αποτελεί τον πιο οικολογικό τρόπο μετακίνησης αλλά και διασκέδασης. Πρόκειται για ένα χόμπι, το οποίο μπορεί να γίνει αγαπητό σε όλη την οικογένεια, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και συνολικής εκγύμνασης.

Αν λοιπόν είστε από αυτούς που αγαπούν τις κυριακάτικες ποδηλατοβόλτες, σας προτείνουμε μερικά σημεία στην Αθήνα, αλλά και λίγο έξω απ’ αυτήν που μπορούν να γίνουν αφετηρίες και προορισμοί για τις καλύτερες ορθοπεταλιές!

 

Διονυσίου Αεροπαγίτου

Ο πιο ξακουστός πεζόδρομος του κέντρου με θέα την Ακρόπολη, που ενδείκνυται για ανέμελες βόλτες. Ξεκινήστε από τους στύλους του Ολυμπίου Διός και φτάστε στο Θησείο για να θαυμάσετε ένα ηλιοβασίλεμα πάνω στην σέλα σας.

 

Ολυμπιακό Στάδιο

Η αχανής έκταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μπορεί να αξιοποιηθεί από εσάς και την παρέα σας. Ακόμα κι αν είστε λίγοι, σίγουρα θα βρείτε κι άλλους που ξεκινούν την βόλτα τους από αυτό το σημείο.

 

Πάρκο Τρίτση

Πανέμορφη καταπράσινη έκταση με μία τεχνητή λίμνη να δένει το σκηνικό, το πάρκο Τρίτση αποτελεί must πρόταση για ποδηλατοβόλτα.

 

Στις πλαγιές του Υμηττού

Μπορεί να έχει ανηφόρα, αλλά αν είστε τυχεροί, θα δείτε ζωάκια να βγαίνουν στους δρόμους και ένα πανέμορφο τοπίο να ξετυλίγεται μπροστά σας. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη Μονή Καισαριανής.

 

Τατόι

Τα πρώην βασιλικά κτήματα είναι από τους πιο κατάλληλους και όμορφους τόπους, για να επισκεφθείτε με το ποδήλατό σας και να χαρείτε το τοπίο και την ατμόσφαιρα.

 

Μαρίνα Φλοίσβου – Σταύρος Νιάρχος

Στα Νότια Προάστια οι δύο αυτοί χώροι είναι πολύ δημοφιλείς προορισμοί για μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες!

 

Εξοπλιστείτε για τις μεγάλες διαδρομές, με τα παρακάτω αξεσουάρ:

  • Γάντια ανατομικά Force              
  • Γυαλιά με οργανικούς φακούς
  • Κάλτσες ποδηλασίας από Nylon 85%, elastan 15%
  • Φώτα ποδηλάτου Force
  • Χερούλια City
  • Σέλα
  • Πετάλια αλουμινίου