3+1 οφέλη του ποδηλάτου για την ψυχική και σωματική υγεία

Posted by Digital 27/07/2021 0 Comment(s)

 

H βελτίωση της υγείας, του μυοσκελετικού συστήματος, της καρδιάς και της ψυχικής ισορροπίας μπορεί να έρθει με πολύ απλούς τρόπους. Ένας απ’ αυτούς είναι το ποδήλατο.

Κάνοντας ποδήλατο σε καθημερινή βάση ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ο οργανισμός ηρεμεί, προβλήματα όπως οι αϋπνίες καταπολεμούνται, τα κιλά χάνονται, η μέση σταματάει να πονάει και φυσικά τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι η ποιότητα της ζωής αλλάζει προς το καλύτερο μέσα στην πόλη!

 

                                                       Γιατί να πείτε ναι στο ποδήλατο;

 

Το σώμα δυναμώνει και συσφίγγει

Ανάμεσα στις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις είναι και το ποδήλατο. Κατά την ποδηλασία καταναλώνεται πολλή ενέργεια. Συγκεκριμένα, ποδηλατώντας για μισή ώρα οι θερμίδες που χάνονται αγγίζουν τις 235 καθώς, δεν γυμνάζονται μόνο τα πόδια, αλλά ολόκληρο το σώμα, όπως και οι τετρακέφαλοι, οι μεγάλοι μύες των μηρών, οι γλουτοί, ο κορμός και τα χέρια. Το χτίσιμο δύναμης του κορμού θα σας ωφελήσει, για να ανταπεξέλθετε γενικότερα στις προκλήσεις της καθημερινότητάς.

 

Η διάθεση ανεβαίνει

Κάθε ασκούμενος παράγει μετά από ένα χρονικό διάστημα εκγύμνασης ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς, οι οποίες επιδρούν σοβαρά στην συνολικότερη ψυχολογία.

 

Πρόληψη καρδιαγγειακών & διαβήτη

Τα οφέλη της σωματικής άσκησης στην διατήρηση ενός καλού καρδιαγγειακού συστήματος είναι πολύ σημαντική και γνωστή σε όλους. Το ίδιο ισχύει και για τον διαβήτη! Η συστηματική ποδηλασία να μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωσή του.

 

Ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού

Με την άσκηση η άμυνα του οργανισμού, ιδιαιτέρως τον χειμώνα, ενισχύεται. Η θωράκιση του ανοσοποιητικού είναι αλληλένδετη με λιγότερες λοιμώξεις και προσβολή από ιούς. Η έλλειψη άσκησης αποδεδειγμένα πλέον μειώνει σημαντικά την αντίσταση του οργανισμού απέναντι στους ιούς και τα μικρόβια.

 

Πώς θα βάλεις το ποδήλατο στην ζωή σου;

Ψάξε και αγόρασε ένα ποδήλατο που σου ταιριάζει ανάλογα με το που μένεις, ποιο το επίπεδο δραστηριότητάς σου και ποιο το budget σου. Εκτός από το ποδήλατο, προμηθεύσου και τα κατάλληλα αξεσουάρ για να είσαι ασφαλής στον δρόμο. Ένα κράνος, φανάρια οπίσθια, ισοθερμικά, σακίδια για τα προσωπικά σας αντικείμενα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε, για να παίρνετε κάθε μέρα με χαρά και ασφάλεια το ποδήλατο για τις μετακινήσεις και την προπόνησή σας.